All About Hearts

latar belakang

nuffnang add

blingAbout Me

Kalau tanya orang mana, aku lebih senang jawab orang Kedah. Tapi sejujurnya aku ni orang Kelantan cuma besar kat Kedah. Malu nak mengaku orang Kelantan..aku boleh jer cakap kelantan cuma karektor diri lebih ke Kedahan. So aku jawab jer orang KK (kedah-kelantan) tapi ramai pulak yang salah paham ingat Kota Kinabalu. hahahaha....
Anak pertama daripada 8 beradik, yang perempuan 3 orang ni jer. Kami bertiga nampak jer seiras tapi minat dan bidang pengajian sangat berbeza (BioMedical-Statistic-Horticulture).
Aku berkerja di PPUKM sebagai juruteknologi makmal perubatan sejak tahun 2003. Tamat Sarjana Muda BioMedic UKM dengan kepujian pada 2010. Alhamdulillah dah jadi Pegawai Sains tahun 2014. Mudah-mudahan dapat peluang sambung Pengajian Master. Amin.

Selain berkerja di makmal, aku juga seorang juruacara majlis UKM sejak tahun 2006. Pengalaman yang best sepanjang menjadi pengacara ialah mengacarakan majlis berprofil tinggi melibatkan Tuanku dan Perdana Menteri.

Selain pengacaraan, aku juga sangat minat menjalankan projek inovatif kreatif. Di sini aku dapat meluahkan idea-idea yang selama ini bersarang didalam kepala ini. Ada rakan yang berpendapat yang aku lebih sesuai berada di Lean Department... Projek favourite aku yang related dengan bahan terbuang or waste. Macam mana nak memanafaatkan menjadi sesuatu yang valueable to generate money or a good service.

No comments:

Post a Comment